Veelgestelde vragen

Algemeen

 

Voor wie is het Kinderboekenmuseum?

Het Kinderboekenmuseum is leuk voor iedereen. Speciaal voor de allerkleinsten zijn er de tentoonstellingen Ik ben Kikker (0 t/m 6 jaar) en ABC met de dieren mee (2 t/m 6 jaar). De eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en Papiria is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Maar ook voor volwassenen is het Kinderboekenmuseum leuk: je leert er bijvoorbeeld van alles over jeugdliteratuur en ziet er prachtige originele boekenillustraties. 

 

Hoe kan ik op de hoogte blijven van de activiteiten van het Kinderboekenmuseum?

Op deze site kun je aanmelden voor de nieuwsbrief van het Kinderboekenmuseum. Het museum verstuurt een paar keer per jaar per mail een brief vol informatie over tentoonstellingen, evenementen en acties. Ook door regelmatig op deze website te kijken, onze Facebook-pagina te liken en/of ons te volgen op Twitter en Instagram kun je op de hoogte blijven.

 

Kan ik bij het museum informatie krijgen over een kinderboekenschrijver of een illustrator?

Ja, in de studiezaal van het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum kun je ook terecht voor informatie over Nederlandse kinderboekenschrijvers en -illustratoren. Ze hebben hier een uitgebreide verzameling vakliteratuur en een groot knipselarchief met recensies en interviews uit vele dag- en weekbladen. 

 

Hoe kan ik contact opnemen met het Kinderboekenmuseum?

Heb je een vraag, klacht, reactie of een opmerking over het Kinderboekenmuseum dan kun je een mail sturen naar info@kinderboekenmuseum.nl of bellen naar 070-333 96 66.

 

Wat is het Kinderboekenmuseum?

In het Kinderboekenmuseum ontdek, beleef en maak je de mooiste verhalen. Spelenderwijs leer je er van alles over jeugdliteratuur en onderga je er magie van verhalen: die van anderen én die van jou.
In het museum staan creatief omgaan met taal en het stimuleren van plezier in lezen en schrijven centraal. 

 

 

Bezoek

 

Hoe werken de timeslots?

In de ticketshop selecteer je de dag van je keuze. De actuele beschikbaarheid per tijdstip zie je nadat je een dag hebt geselecteerd. Kies het moment dat jou het beste past. Het gekozen tijdsblok geldt als binnenkomsttijd, daarna mag je twee uur in het museum blijven. 

 

Zijn er ook kaarten beschikbaar bij de kassa?

Ja, maar we adviseren vooraf een online ticket aan te schaffen. 

 

Kan ik mijn timeslot veranderen?

Het is niet mogelijk om tickets te retourneren. Plan je bezoek daarom goed!

 

Ik heb een Museumkaart of andere kortingskaart. Moet ik reserveren?

Ja, vanwege de Coronamaatregelen vragen we iedereen een ticket online te reserveren. Natuurlijk mag je het museum nog steeds gratis bezoeken met een Museumkaart. Vergeet je Museumkaart niet te laten zien aan de kassa! 


Ik heb mijn tickets niet ontvangen. Wat moet ik doen?

Je tickets ontvang je per e-mail. Het kan soms enkele uren duren voordat je je tickets ontvangt. Geen e-mail ontvangen? Controleer eerst je spambox. Geen bijlage ontvangen? Neem dan contact op via info@kinderboekenmuseum.nl of bel 070-3339666

 

Is er parkeergelegenheid in de omgeving van het museum?

Het museum heeft geen eigen parkeerterrein. Wel zijn er parkeergarages in de buurt (klik hier voor een overzicht). In de omgeving van het museum geldt betaald parkeren.

 

Is het museum toegankelijk met een buggy en/of rolstoel?

Ja, het Kinderboekenmuseum is te bezoeken met een buggy en/of een rolstoel. In het gebouw zijn liften en mindervalidetoiletten aanwezig. Niet alle onderdelen in de tentoonstelling zijn toegankelijk met een rolstoel. 
Het Kinderboekenmuseum is van en voor iedereen. Daarom doen we er alles aan het museum voor alle bezoekers goed toegankelijk te maken. Ook als je een beperking hebt. Heb je nog vragen of tips voor ons, mail dan naar info@kinderboekenmuseum.nl. We horen graag van je!

 

Is er een invalidentoilet in het museum?

Ja, in het museum is een invalidentoilet aanwezig. 

 

Mag mijn hond mee naar het museum?

Alleen geleidehonden zijn toegestaan in het museum.


Kan je in het Kinderboekenmuseum betalen met een pinpas of creditcard?

In het museum kun je alleen betalen met een pinpas. Betalen met een creditcard is niet mogelijk.

 

Verkoopt het museum ook Museumkaarten?

Ja, aan onze kassa zijn Museumkaarten te koop.

Alleen het tonen van de fysieke Museumkaart geeft recht op toegang met de Museumkaart. De Museumkaart is een persoonlijke kaart. Om die reden verzoeken we je vriendelijk en uitdrukkelijk alleen de fysieke Museumkaart als geldig toegangsbewijs te accepteren. 

 

Is het museum op feestdagen gesloten? 

Het Kinderboekenmuseum is gesloten op Koningsdag, Bevrijdingsdag, eerste kerstdag en en op nieuwjaarsdag. De overige feestdagen is het museum geopend.

 

Is het museum ook ‘s avonds open?

Nee, ’s avonds is het museum gesloten.

 

Moeten groepen vooraf reserveren?

Wij stellen het op prijs als groepen groter dan 10 personen zich vooraf melden. Museumlessen en andere educatieve programma’s moeten van te voren geboekt worden. 

 

Mag ik foto’s maken in het museum?

Fotograferen is toegestaan zolang je geen flitsapparatuur gebruikt. Ook is het niet toegestaan andere bezoekers of medewerkers te fotograferen.