Charlotte Dematons

Je kijkt je ogen uit! Het museum brengt een prachtige illustratietentoonstelling over de veelbekroonde Charlotte Dematons.

Met haar penselen tovert Dematons verhalen op papier. Realistisch, dromerig, sprookjesachtig en vol detail. Ze laat zien dat de lol in de kleine dingen zit, in de gekkigheid van mensen. En wie goed kijkt, ontdekt dat op de achtergrond zich vaak nog een verhaal afspeelt.

Charlotte Dematons – In beeld neemt je mee in haar wereld dankzij circa 100 originele illustraties uit onder meer De gele ballon, De tuinen van Dorr en Alleen op de wereld. Ook tekeningen uit de bestseller Nederland zijn te zien. 


Dematons groeide op in Frankrijk en ging na de middelbare school studeren aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Naar aanleiding van haar eindexamenexpositie gaf de uitgever van Lemniscaat haar een opdracht. Dat resulteerde in Dido, haar eerste prentenboek. Vele andere boeken volgden, waaronder De gele ballon, Ga je mee? en diverse sprookjesboeken. Ook illustreerde ze voor de Tina en Taptoe. Waardering kreeg ze niet alleen van het grote publiek, haar werk is vele malen bekroond. Zo kreeg ze voor Grimm en Nederland de Zilveren Penseel en voor Sinterklaas de Gouden Penseel.

Charlotte Dematons - In beeld is te zien van 18 januari t/m 11 juni 2018.