Ingrid & Dieter Schubert

Ingrid & Dieter Schubert: het koningspaar van het prentenboek. Al 37 jaar maken ze samen de mooiste tekeningen. Steeds vernieuwend en verrassend.

De Schuberts groeiden op in Duitsland en ontmoetten elkaar op de Kunstacademie. In 1977 verhuisden ze naar Nederland om te studeren aan de Rietveld Academie. Daar kregen ze les van Piet Klaasse, een docent die van het illustreren van kinderboeken een vak apart maakte. Hij spoorde hen aan een eigen prentenboek te maken. Het resultaat Er ligt een krokodil onder mijn bed zag in 1980 het licht en verscheen in 13 verschillende landen. Inmiddels behoren titels als Platvoetje,  Monkie en Woeste Willem tot de klassiekers.

Aan de hand van 76 originele tekeningen, volg je in Ingrid & Dieter Schubert - In beeld de ontwikkeling van deze twee begaafde tekenaars. Zie hoe ze van een zeer natuurgetrouwe manier van verbeelden overgaan tot een meer gestileerde vorm waarin de karakteristieken van de personages nog sterker naar voren komen. En als je goed kijkt… vind je verwijzingen naar beroemde kunstwerken.

Ingrid & Dieter Schubert - In beeld is te zien van 8 juli 2017 t/m 7 januari 2018

Nu te zien

Uit de collectie van het museum