ABC met de dieren mee

Van Nijntje en Elmer tot Keepvogel: in ABC met de dieren mee ontmoeten kinderen al klimmend, klauterend en vooral spelend de leukste kinderboekenbeesten.

De route door ABC met de dieren mee leidt niet alleen langs alle letters van het alfabet, maar ook langs oude en nieuwe bekenden, waaronder Pim en Pom, en Kikker. Van de E van Eten als Rupsje Nooitgenoeg tot de Z van Ziezo, tijd voor Nachtpannenkoeken!

Spring met Kleine IJsbeer via de letter-ijsschotsen naar de iglo en kruip door het hol van Vos en Haas. Met Kleine Ezel ga je op zoek naar verborgen letters en Spuit Elf heeft hulp nodig met het blussen van de brand. En wie zit daar verstopt? Is dat Dikkie Dik....?

De speelse tentoonstelling is een feest van herkenning en tegelijk een avontuur vol nieuwe ontdekkingen. En spelenderwijs ontdekken kinderen letters, klanken en rijmwoorden. En het plezier van (voor)lezen.

• De leukste kinderboekenbeesten
  • Leer spelenderwijs het alfabet
  • Ontdek en beleef

Dit zeiden bezoekers over het Kinderboekenmuseum:

Paul van Loon (kinderboekenschrijver)

Het Kinderboekenmuseum is het aller-leukste museum van Nederland, met heel veel leuke interactieve dingen over de prachtigste kinderboeken.

Judith (40) uit Rotterdam

Super leuk museum voor kinderen! Via het alfabet komen ze in verschillende herkenbare kinderboeken terecht. Volop mogelijkheden om te spelen, te leren, te doen en te ontdekken.