De eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt

Wie is niet opgegroeid met de eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt? Ze vormen een perfecte inspiratiebron voor de interactieve tentoonstelling in het Kinderboekenmuseum.

Beleef in De eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt een wonderlijk avontuur door de tegendraadse wereld van dé koningin van de Nederlandse jeugdliteratuur. In de tentoonstelling is van alles te doen en beleven. Stap in de lift van Abeltje voor een spannende reis, maak met Minoes een poezenvlog of bouw als een gedichtenmetselaar de mooiste versjes bij Ibbeltjes Gedichtenbouwplaats. De mooiste Schmidt-liedjes beluister je op de Annie FM. En lekker kliederen kan met Floddertjes woordmixer en de lettervermicelli, maar pas wel op dat soep voor Floddertjes zieke moeder niet ontploft…

Net als Schmidts werk zit De eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt vol verrassingen, humor en taalspelletjes. Een feest voor jong en oud!

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door: VSB Fonds, Prins Bernard Cultuurfonds, Mondriaan Fonds, Zawabas, Fonds 21, De Versterking, Fonds 1818. 
  • Also in English! 
  • De leukste verhalen van de koningin van de Nederlandse jeugdliteratuur
  • Lekker een beetje tegendraads