Sieb Posthuma - In beeld

‘Als ik m’n penseel in een mooie kleur doop, dan bouw ik m’n eigen feestje’, zei Sieb Posthuma (1960-2014). Jarenlang was hij een van de meest toonaangevende en veelzijdige illustratoren van Nederland.

Zijn werk blinkt uit in originaliteit, expressiviteit, sfeer én humor. ‘Als iets mijn handschrift bepaalt, dan is het diversiteit. Dat geldt voor materialen en technieken, maar ook voor mijn palet. Iedere opdracht, of dat nu een theaterdecor is of een prentenboek, vraagt zijn eigen beeldtaal’.

 

Vijf jaar na zijn dood brengt het Kinderboekenmuseum een ode aan de illustrator en schrijver, die onder meer bekend is van Rintje en Aadje Piraatje. Sieb Posthuma – In beeld toont aan de hand van ruim 50 originele illustraties enkele hoogtepunten uit Posthuma’s veelomvattende oeuvre. Van zijn debuut en zijn bekendste titels tot het met de Gouden Penseel bekroonde Boven in een groene linde zat een moddervette haan en de illustraties die hij maakte voor Mannetje Jas, geïnspireerd op zijn grote liefde Ton Meyer.  

Verlengd

Sieb Posthuma - In beeld is wegens succes verlengd! De tentoonstelling is nu te zien t/m zondag 1 december 2019.

Bezoekers over de expositie: ‘Wat een prachtig en sfeervol overzicht. Die vrolijke, kleurrijke illustraties lijken echt van het papier te spatten.’ En: ‘Posthuma was echt een van Nederlands allergrootste illustratoren ooit.’