De Schoolschrijver

Publicatiedatum: 25 januari 2019

De Haagse wethouder van Onderwijs, Saskia Bruines, gaf 25 januari het startschot voor De Schoolschrijver 2019 in de regio Den Haag. Dit gebeurde op de Helen Parkhurstschool in het stadsdeel Escamp. De wethouder onthaalde en beëdigde in bijzijn van alle leerlingen, ouders en leerkrachten van de school Selma Noort als Schoolschrijver.

Wethouder Bruines benadrukte het belang van het project dat leerlingen in staat stelt te leren hoe leuk lezen en schrijven is; en hoe je je gevoelens kunt uitdrukken met woorden. Wie veel leest en vertrouwd is met taal en verhalen staat met zelfvertrouwen in de wereld.

In de regio doen verder de PI-school De Brug (Leiden), De la Reyschool (Transvaal, Den Haag), OBS Erasmus (Escamp, Den Haag), Leimundo (Leiden), ‘t Palet (Schilderswijk, Den Haag) en De Singel (Leiden) mee het avontuurlijke taalproject. Selma Noort, Marie-Louise & Mark Sekrève, Claudia Jong en Rian Visser hebben zich als Schoolschrijver aan deze scholen verbonden.

De Schoolschrijver is een avontuurlijk taaltraject waarbij bekende kinderboekenauteurs zich een half schooljaar aan een basisschool verbinden om het leesplezier en de schrijfvaardigheid van kinderen te vergroten. Mede dankzij het Kinderboekenmuseum is het landelijke programma ook actief op 7 scholen in Den Haag en Leiden