Voorleesontbijt

Publicatiedatum: 23 januari 2019

Voorlezen maakt je leuker. Als start van de Nationale Voorleesdagen las minister van OCW, Ingrid van Engelshoven, woensdagochtend 23 januari in het Kinderboekenmuseum voor tijdens het Nationale Voorleesontbijt. De minister en de peuters van Kinderopvang 2Samen genoten zichtbaar van de avonturen van kat Harry uit Een huis voor Harry van Leo Timmers, verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019. ‘En wat is Harry?’, vroeg de minister haar publiek. ‘Zacht!’, ‘Nee, een poesje’.

Het Kinderboekenmuseum verzorgt samen met de Haagse Kinderopvang 2Samen al enige jaren een voorleesontbijt. Beide organisaties vragen zo aandacht voor het belang van voorlezen voor de (taal)ontwikkeling van kinderen. Jaarlijks worden bekende Nederlanders uitgenodigd om voor te lezen tijdens het Nationale Voorleesontbijt. Voorgaande edities lazen onder meer H.K.H. Prinses Laurentien, Erik van Muiswinkel, Spike van DI-RECT en Bart Chabot voor in het Kinderboekenmuseum.