20 december 2018
Philip Hopman

Philip Hopman wilde oorspronkelijk modeontwerper worden, maar al snel realiseerde hij zich dat hij beter overweg kon met de penseel dan met de naald... In 1988 illustreerde hij zijn eerste kinderboek. Inmiddels heeft hij er zo’n tweehonderd gemaakt, waaronder de diverse Jubelientje-boeken met Hans Hagen, de Boer Boris-boeken met Ted van Lieshout en Wiplala van Annie M.G. Schmidt.

Het Kinderboekenmuseum brengt vanaf 11 januari 2019 de tentoonstelling Philip Hopman - In beeld met daarin een ruime selectie van zijn mooiste tekenigen. Van de illustraties die hij maakte voor zijn eerste boek, Een reuze heksentoer, tot het boek dat hij zelf schreef en illustreerde, Givenchy. 

Uit Philip Hopman - In beeld wordt duidelijk dat zijn werk zonnig en ontstuimig is, en vaak boordevol hilarische details zit. Hij maakt, zoals hij het zelf zegt, tekeningen om in te verdwalen.

 

Philip Hopman - In beeld is te zien van 11 januari t/m 30 juni 2019.

Meer Hopman

Kun je niet wachten tot 11 januari? Neem dan nu vast een kijkje in de Kinderboekenambassade! Ook in de diverse schilderijen die hij hiervoor maakte, zie je dat zijn werk vol zit met grapjes en verwijzingen.