Winnaars bekend!

Publicatiedatum: 10 december 2018

Iedereen die tussen 18 september en 28 oktober een filmpje opnam in de Kinderboekenambassade maakte kans op een mooie prijs. De jury – Kinderboekenambassadeurs Hans & Monique Hagen – is onder de indruk van de vele leuke inzendingen. Van veel filmpjes kregen ze gelijk zin de boeken te gaan lezen, en dat is precies de bedoeling! Maar…. wie hebben er gewonnen? De jury heeft de filmpjes bekeken en nog eens bekeken en nog eens… en de uitslag is:

Eerste prijs

De eerste prijs gaat naar Emma. Zij trok de jury met haar zachte, bezwerende stem mee naar de geheimzinnige wereld van Harry Potter. Als enige kwam ze op het idee om muziek te gebruiken. Emma heeft de jury met haar beeldschone boekenfilmpje betoverd!

Andere prijswinnaars

De jury heeft ook 15 andere filmpjes bekroond. Onder meer die van Espen, die in zijn filmpje Harry Potter en de steen der wijzen tevoorschijn tovert en die van Macey, die zich herkent in Matilda, uit het boek van Roald Dahl. Naomi vertelt over Schaduw van de leeuw van Linda Dielemans. Een spannend boek over een krijger die later dromer wordt. Ze vindt het een heel, heeel, hééééél leuk boek. Ook Nine die haar filmpje begint met: ‘Hoi, hou jij ook zo van lezen?’ won een prijs, evenals Ylva die in haar filmpje zegt ‘Eerst vond ik lezen superstom maar dankzij Dolfje weerwolfje begon ik met lezen’. Dit vinden Hans & Monique natuurlijk erg leuk om te horen. Een echte ambassadeurs-uitspraak!

Ambassadeurs

De Kinderboekenambassadeurs zijn ontzettend blij met alle filmpjes. Op de site van de Kinderboekenambassade kun je ze allemaal bekijken. Daar staan ook filmpjes van schrijvers en illustratoren als Anna Woltz, Mirjam Oldenhave, Philip Hopman, Jacques Vriens… Zij vertellen ook wat hun lievelingsboek is.

Alle winnaars hebben per mail bericht gehad. Over de uitslag wordt verder niet gecorrespondeerd.