Vacature lid Raad van Toezicht

Publicatiedatum: 28 augustus 2018

In de Stichting Nederlands Literatuurmuseum en Literatuurarchief (Stichting NLL) zijn het Literatuurmuseum en het Kinderboekenmuseum verenigd, die gezamenlijk 100.000 bezoekers per jaar trekken. Deze stichting beheert de literaire schatkamer van Nederland. Vrijwel alle Nederlandse schrijvers en illustratoren zijn vertegenwoordigd met manuscripten, brieven, kinderboekenillustraties, geschilderde en getekende portretten, foto’s en/of vele andere unieke documenten en voorwerpen. De organisatie geeft haar archieven ter inzage aan onderzoekers, journalisten, biografen etc. en toont documenten, illustraties en objecten in exposities. De Stichting NLL ziet het als haar missie de kracht van literatuur én de rijkdom van het Nederlands literaire erfgoed zichtbaar te maken. Het doet dit door publiek uit alle lagen van de bevolking literaire verhalen te laten ontdekken, beleven en zelf te laten maken, omdat literatuur ons leven verrijkt.

Het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum zoekt per 1 oktober 2018 een lid voor de Raad van Toezicht met als aandachtsgebied: educatie, museale en artistieke zaken.

De kandidaat:

-          kent de museumwereld als zijn/haar broekzak, bij voorbeeld door zijn/haar functie als museumdirecteur;

-          is vertrouwd met de artistieke aspecten van museumbeleid;

-          heeft affiniteit met (jeugd)literatuur;

-          beschikt over expertise op het vlak van onderwijs, educatie en informatieoverdracht;

-          heeft kennis van en oog voor culturele diversiteit en interculturele communicatie.

Kandidaten wier aanstelling de diversiteit van de Raad van Toezicht versterkt, worden nadrukkelijk verzocht te reageren. De functie is onbezoldigd, reiskosten worden vergoed en er is bescheiden vacatiegeld voor het bijwonen van vergaderingen (4 x per jaar). De sollicitatiegesprekken zijn gepland op woensdagmiddag 26 september.

Kandidaten wordt verzocht hun motivatiebrief en CV uiterlijk vóór 24 september 2018 te mailen naar de directeur‑bestuurder, aad.meinderts@stichtingnll.nl. Met hem kan ook telefonisch contact worden opgenomen voor nadere informatie (070-3339633).