Recordaantal bezoekers!

Publicatiedatum: 10 juni 2018

Dit jaar trok de Kinderboekenparade, het jaarlijks festival van het Kinderboekenmuseum, een recordaantal bezoekers. Meer circa 6.000 kinderen en hun (groot)ouders genoten van optredens van onder meer Paul van Loon, Tosca Menten, Manon Sikkel en Ted van Lieshout, en gingen zelf aan de slag in een van de vele inspirerende workshops. Niki Smit gaf eigenwijze fashiontips en Stine Jensen introduceerde kinderen in de wereld van de filosofie.

Een van de vele hoogtepunten van het festival was de opening van de Kinderboekenambassade. Begeleid door de Haagse burgemeester Pauline Krikke en Kinderdirecteur Sarah van Pruissen (12) arriveerden Kinderboekenambassadeurs Hans & Monique Hagen in een gouden koets bij het Kinderboekenmuseum, waar ze werden verwelkomd door diverse ambassadeurs, waaronder die van El Salvador, Israël, Oekraïne en de Filipijnen.

De zevende editie van de Kinderboekenparade had een bijzonder tintje. Het festival stond geheel in het teken van verhalen die laten zien hoe bijzonder gewoon is en hoe gewoon bijzonder. Van verhalen die je blik verruimen en je leven verrijken. Het museum sluit hiermee op speelse wijze aan bij Lees met andermans ogen, een landelijke campagne van de Leescoalitie over diversiteit en de verbindende kracht van verhalen.