Kinderdirecteur

Publicatiedatum: 23 mei 2018

Sarah van Pruisen (12) is de nieuwe kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Ze won woensdag 23 mei de 25e landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd en mag zich niet alleen een jaar lang Voorleeskampioen noemen, maar ook kinderdirecteur. De dolgelukkige winnaar kon het mooie nieuws bijna niet geloven. 'Heel fantastisch,' reageerde de kersverse directeur vlak na haar uitverkiezing. ‘Ik had het niet verwacht, er zaten zoveel goeie bij!’

Tijdens de finale las Sarah voor uit De avonturen van Max Kruimel: Superheld op sokken van Rachel Renée Russel. Hiermee maakte ze bij de jury het wow-gevoel los: ‘Er schuilt in haar echt een voorlezer des vaderlands,’ zo sprak juryvoorzitter Monique Hagen lovend. Volgens de jury is Sarah een voorlezer die op de troon zat alsof ze daar hoort.

De Overijsselse kampioen is de zevende Kinderdirecteur van het museum. Ze heeft een belangrijke rol bij de start van tentoonstellingen en evenementen en zal erop toezien dat het Kinderboekenmuseum leuke dingen organiseert voor kinderen t/m 13 jaar.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een jaarlijkse wedstrijd voor de groepen zeven en acht van de basisschool. De organisatie wil met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat (voor)lezen niet alleen belangrijk, maar ook leuk is.