Geef een boek cadeau!

vrijdag 08 december 2017

Weet je het nog? De landelijke actie GEEF MIJ MAAR EEN BOEK? Waarbij je een prachtig, klassiek kinderboek koopt voor bijna niks! Dit jaar staat Ronja de roversdochter van Astrid Lindgren centraal.Vanaf vrijdag 10 februari koop je bij in je eigen boekhandel de speciale uitgave van dit boek € 2. Een prikkie voor een echte klassieker!

Het initiatief ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ heeft als missie alle – maar dan ook alle – kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken. Als er thuis mooie boeken zijn, ontdekken kinderen en ouders hoe leuk lezen en voorlezen is; hoe heerlijk het is om je te verliezen in een prachtig verhaal, in een onbekende wereld.

Geef een (prenten)boek cadeau is een voortzetting van: Geef mij maar een boek! en Ik wil een prentenboek! Beide initiatieven genieten een brede steun bij de boekhandel en zijn de afgelopen twee jaar zeer succesvol geweest. In dat kader is in 2016 Oorlogswinter van Jan Terlouw verschenen, en zijn in 2017 Achtstegroepers huilen niet van Jacques Vriens en het beroemde prentenboek De Gruffalo ter beschikking gesteld.