Kinderboekenparade

Publicatiedatum: 11 juni 2017

Ruim 4.500 bezoekers trokken zondag 11 juni de zeven zeeën rond. De Kinderboekenparade van het Kinderboekenmuseum in Den Haag stond dit jaar in het teken van de zee waardoor het gratis festival garant stond voor avontuur en ontdekkingsreizen. Zeemeerminnen, piraten, zeebonken en andere zeewaardige wezens overspoelden het museum. Ahoy!

Jong en oud genoten van optredens van onder meer Paul van Loon, Tosca Menten, Vivian den Hollander en Selma Noort, of gingen zelf aan de slag in een van de vele inspirerende workshops door o.a. Ingrid & Dieter Schubert en Mylo Freeman. Bijzonder was de exclusieve masterclass door Thé Tjong-Khing, waarin de meester-illustrator met kinderen een reuze wandschildering vol zeemonsters maakte. Reggie Naus gaf tips over hoe je de schrik der zeven zeeën wordt en Sanne te Loo maakte met veel enthousiaste Kinderboekenparadegangers een enorme stoeptekening vol zeemeerminnen. Verder waren er buiten volop (water)activiteiten; er werden onderzeedieren gemaakt, bootjes te water gelaten en gespetterd in de Anna van Buerenfontein. 

Benieuwd?

Een van de hoogtepunten was de bekendmaking van de winnaars van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Benieuwd wie allemaal gewonnen hebben?