22 april 2022
Vacature: Hoofd Bedrijfsvoering

In de Stichting Nederlands Literatuurmuseum en Literatuurarchief (Stichting NLL) zijn het Literatuurmuseum en het Kinderboekenmuseum verenigd, die gezamenlijk 120.000 bezoekers per jaar trekken. Deze stichting beheert de literaire schatkamer van Nederland. Vrijwel alle Nederlandse schrijvers en illustratoren zijn vertegenwoordigd met manuscripten, brieven, kinderboekenillustraties, geschilderde en getekende portretten, foto’s en/of vele andere unieke documenten en voorwerpen. De organisatie geeft haar archieven ter inzage aan onderzoekers, journalisten, biografen etc. en toont documenten, illustraties en objecten in exposities. Het museum ziet het als zijn missie de kracht van literatuur én de rijkdom van het Nederlands literaire erfgoed zichtbaar te maken. Het doet dit door publiek uit alle lagen van de bevolking literaire verhalen te laten ontdekken, beleven en zelf te laten maken, omdat literatuur ons leven verrijkt. Het museum kiest nadrukkelijk voor een familiepropositie.

Het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum zoekt voor spoedige indiensttreding een Hoofd Bedrijfsvoering

Wat ga je doen?

• Je bent verantwoordelijk voor de F-, P- en O-functies (Financiën, Personeel en Organisatie), draagt zorg voor de uitvoering van de planning en controlecyclus
  • Je bent verantwoordelijk voor huisvesting, kantoorautomatisering en facilitaire diensten
  • Je bent verantwoordelijk voor de aanlevering van tussentijdse managementrapportages, de (meerjaren)begroting en de jaarrekening, inclusief die van aan het museum geparenteerde stichtingen
  • Je bewaakt de administratieve en financiële processen en zorgt ervoor dat deze voldoen aan de fiscale en wettelijke verplichtingen
  • Je levert een bijdrage aan het strategische (meerjaren)beleid van het museum en bent lid van het Managementteam
  • Je geeft leiding aan de afdeling Bedrijfsvoering
  • Je vertegenwoordigt het museum in het relevante werkveld, binnen netwerken en overlegorganen

Wie ben jij?

• Je hebt een afgeronde bedrijfseconomische of financiële opleiding op WO/HBO+ niveau
  • Je hebt ervaring in een gelijkwaardige leidinggevende functie, bij voorkeur bij een door het rijk gesubsidieerde instelling
  • Je beschikt over een brede kennis van gebouwbeheer.
  • Je hebt gedegen kennis van en ervaring met ICT
  • Je hebt een gezonde commerciële instelling
  • Je hebt affiniteit met een diverse samenleving en let bij aanbesteding en aanvragen ook op aspecten van sociale inclusie
  • Je bent resultaatgericht, omgevingsbewust en betrouwbaar

Wat kunnen wij bieden?

• Een inspirerend dynamisch museum met een belangrijke maatschappelijke opdracht wordt je werkomgeving; het museum zal binnen enkele jaren verhuizen, wat met name voor het Hoofd Bedrijfsvoering een uitdaging zal zijn
  • Een bruto-salaris tussen € 3.919 en € 5.825 (schaal 12); het museum volgt de salarisschalen van de cao Rijk, heeft een eigen arbeidsvoorwaardenregeling, biedt 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Medewerkers van het museum zijn aangesloten bij het ABP.

Interesse?

Ben jij die ervaren professional met hart voor cultuur, een stevige resultaatgerichte persoonlijkheid en een open empathische leidinggevende die graag samenwerkt? Mail dan je motivatie met cv vóór 11 mei a.s. naar directie-assistent anne.wegerif@stichtingnll.nl  Kandidaten wier aanstelling een bijdrage betekent aan een diverse samenstelling van het MT genieten de voorkeur. Voor nadere informatie kunt u telefonisch contact opnemen met Aad Meinderts, directeur-bestuurder 070-3339633.