27 mei 2021
De Nationale Voorleeswedstrijd

De achtentwintigste landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd is gewonnen door Mohammed Oulad Chaib uit Delft van Obs De Schatkaart. Mohammed mag zich nu een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen 2021 noemen én kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum. Mohammed las met veel emotie voor, en wist deze over te brengen op het publiek. In TivoliVredenburg (Utrecht) las hij voor uit Blauwe plekken van Anke de Vries.

 

Naast Mohammed wisten ook Nora (11) uit Deventer en Charley (11) uit Utrecht een podiumplaats te veroveren. Zij werden respectievelijk tweede en derde. De winnaar, Mohammed, maakte bij de jury veel indruk: “Ik was vooral onder de indruk van de emotie die hij wist over te brengen. Hij had ook goed contact met het publiek, heel knap!”, zo sprak Manon Sikkel lovend over de Zuid-Hollandse kampioen. 

 

 

In totaal deden er dit jaar 2837 schoolkampioenen uit heel Nederland mee aan De Nationale Voorleeswedstrijd. Via lokale finales in bibliotheken werden hieruit de beste voorlezers geselecteerd voor de provinciale finales. De winnaars van de provinciale finales streden vandaag om de titel De Nationale Voorleeskampioen 2021. Favoriete schrijvers waren dit jaar Roald Dahl en Tosca Menten. Het meest voorgelezen boek van 2020-2021 was net als vorig jaar Dagboek van een muts van de Amerikaanse schrijver Rachel Renee Russell

Lees meer over de Nationale Voorleeswedstrijd