02 maart 2021
De Schoolschrijver gaat van start!

De komende weken beginnen ruim 10.000 kinderen in heel Nederland met het programma van De Schoolschrijver. Op 41 scholen wijden 40 bekende kinderboekenschrijvers zich een half schooljaar lang intensief aan het inlopen van lees- en taalachterstanden op basisscholen waar dat extra nodig is.

 

Deze Schoolschrijvers komen tijdens het Halfjaarprogramma wekelijks op ‘hun’ school en gaan aan de slag samen met de kinderen, hun leerkrachten, ouders en de bibliotheek. Ze verzorgen lessen vol creatief taalonderwijs en wakkeren met allerlei opdrachten het plezier aan in lezen en schrijven. In Den Haag doen 4 scholen mee met het programma met Schoolschrijvers Claudia Jong, Manon Sikkel, Marie-Louise Sekrève en Mark Sekrève. 

 

Door de sluiting van de scholen en de coronamaatregelen na de heropening verloopt de start van de elfde editie van het programma anders dan gebruikelijk. De officiële, nationale aftrap en de regionale startfeesten zijn afgelast. Scholen bepalen zelf hoe en wanneer ze de komende tijd starten en onthalen hun Schoolschrijver nu op feestelijke wijze in kleine kring. Op sommige scholen zijn Schoolschrijvers de afgelopen weken alvast online gestart. Dankzij deze flexibele opstelling kan het creatieve lees- en schrijfonderwijs met de schrijvers voor de kinderen doorgaan.

Over De Schoolschrijver
Stichting De Schoolschrijver biedt sinds 2010 programma’s rond lezen en schrijven voor alle basisscholen die hun leerlingen willen helpen betere lezers en sterkere schrijvers te worden. ‘Ieder kind taalsterk’ is daarbij het motto. Het is bewezen dat kinderen die met plezier lezen, hun woordenschat en taalvaardigheid vergroten. Kinderen krijgen met het Halfjaarprogramma meer zelfvertrouwen in taal en scoren hoger op de Cito-toets. Dat geeft ze meer kansen op school en later in de samenleving.