25 februari 2021
Kuijer wint Constantijn Huygens-prijs

Al vijftig jaar schrijft Guus Kuijer voor kinderen en volwassenen en in die halve eeuw heeft hij een oeuvre bijeen geschreven van een constant hoog niveau. Reden voor de jury van de Constantijn Huygens-prijs om deze prestigieuze oeuvreprijs aan hem uit te reiken.

De uitreiking vindt plaats op 1 april tijdens een online programma op literatuurmuseum.nl, waarin tevens de laureaten worden bekendgemaakt van de Jan Campert-prijs, de F. Bordewijk-prijs en de J. Greshoff-prijs. Hassnae Bouazza en Splinter Chabot gaan in het Literatuurmuseum in gesprek over de boeken van de bekroonde auteurs. Philip Huff zal iconische Haagse locaties bezoeken om daar via Zoom te spreken met de winnaars.

De jury bestond uit Erica van Boven, Jeroen Dera, Arjen Fortuin, Aad Meinderts (voorzitter), Sanne Parlevliet, Jan de Roder, Jeannette Smit, Carl De Strycker en Sarah Vankersschaever.