01 januari 2021
#ikleesthuis

Spannende avonturen beleven, een reis maken door de tijd, heerlijk even ontspannen of kennis maken met allerlei fantasiedieren… Ga op avontuur met een boek!

Dat is niet alleen ontzettend leuk, maar ook nog eens heel goed voor je. Wist je dat als je elke dag minimaal een kwartier leest of voorgelezen wordt, je woordenschat groter wordt, je spelling verbetert, je beter begrijpt wat je leest en je veel beter presteert op school? Dus pak een boek en lees je slim. En waar is het nu leuker om samen verhalen te ontdekken, maken en te beleven dan in het Kinderboekenmuseum? Op onze Instagrampagina deelden wij begin 2020 leuke tips om leuke spellen uit het museum thuis na te bouwen. Doen jullie mee? Deel jullie creaties met de hashtag #ikleesthuis en tag het Kinderboekenmuseum!

In onze nieuwste tentoonstelling De Voorleestent krijg je tips voor bij het voorlezen. Hierbij enkele tips uit De Voorleestent:
Lees eerst de titel van het boek voor en praat met je kind over de voorkant.
Wie of wat zie je?
Waar speelt het verhaal zich af?
Wat zal er gebeuren?

Laat je kind praten tijdens het voorlezen en stel ook zelf vragen aan je kind. Stel bijvoorbeeld vragen over wat er te zien is in het boek.
Zie jij de hond?
Wat voor geluid maakt een hond?
Maar ook: wat zou jij doen in deze situatie?
Wat hoop je dat er gebeurt?

En praat na afloop van het boek nog samen door.
Wat vond je ervan?
Hoe liep het af?
Wat vond je leuk en wat vond je minder leuk?

Veel van onze partners ook de mogelijkheid online de mooiste verhalen te ontdekken, beleven en zelf te maken. Wil je weten wat er allemaal te beleven valt? Neem dan snel een kijkje op de pagina van Stichting Lezen en de Leescoalitie. Zij delen allerlei leuke (tijdelijke) gratis activiteiten rond leesbevordering.

Bekijk hier een greep uit de tips van onze Instagrampagina:

Ben je op zoek naar een nieuw boek? Bestel dan online bij je lokale boekhandel! #steunjeboekhandel #koopnueenboek