Moppereendjes!

Publicatiedatum: 22 januari 2020

Voorlezen maakt je leuker. Als start van de Nationale Voorleesdagen 2020 werd ook in het Kinderboekenmuseum op woensdag 22 januari een Voorleesontbijt gehouden. Het was echter niet Abdelkader Benali die voorlas uit het Prentenboek van het Jaar 2020. Zijn vrouw Saida is hoogzwanger van hun tweede kind, waardoor hij niet naar Den Haag kon afreizen. Maar desondanks genoten de peuters en kleuters van Kinderopvang 2Samen zichtbaar van het verhaal Moppereend van Joyce Dunbar en Petr Horácek, voorgelezen door de Verhalendame van het museum. Een paar van de kinderen speelden, gehuld in kleine eendenkontjes, het verhaal ook na, zodat de nieuwe expositie De eigenwijze kinderen van Annie opeens gevuld was met kleine moppereendjes!

Het Kinderboekenmuseum verzorgt samen met Kinderopvang 2Samen al enige jaren een voorleesontbijt. Beide organisaties vragen zo aandacht voor het belang van voorlezen voor de (taal)ontwikkeling van kinderen. Jaarlijks worden Bekende Nederlanders uitgenodigd om voor te lezen tijdens het Nationale Voorleesontbijt. Voorgaande edities lazen onder meer H.K.H. Prinses Laurentien, minister Ingrid van Engelshoven, Erik van Muiswinkel, Spike van DI-RECT en Bart Chabot voor in het Kinderboekenmuseum.

Het Nationale Voorleesontbijt is het startschot voor de Voorleesdagen. Een week waarin voorlezen in het zonnetje staat. De Voorleesdagen zijn dit jaar van 22 januari t/m 1 februari.