Ambassadeur

Publicatiedatum: 01 april 2019

We hebben een nieuwe Kinderboekenambassadeur! Manon Sikkel volgt op 10 april Hans & Monique Hagen op en zal zich de komende 2 jaar inzetten voor meer leesplezier.

Lezen is wat ons samenbrengt – dat is de boodschap die Manon Sikkel wil uitdragen als Kinderboekenambassadeur. ‘We zijn een land van lezers. Al onze kinderen lezen. Misschien nog niet zo veel als we zouden willen, maar we mogen er best trots op zijn dat er in Nederland zo veel initiatieven zijn om kinderen aan het lezen te krijgen en te houden. Lezen doe je niet alleen. Het zijn de verhalen die ons verbinden. Met vroeger en nu. En met elkaar.’

Manon Sikkel is de vijfde Kinderboekenambassadeur van Nederland. Eerder waren dat Jacques Vriens, Jan Paul Schutten en Monique en Hans Hagen.

Manon is bekend met haar boeken over Elvis Watt, IzzyLove en Geheim Agent Oma. Ze won drie keer de Prijs van de Nederlandse Kinderjury, twee keer de Pluim van de Senaat, de Debuutprijs van de Jonge Jury en de Hotze de Roos-prijs.

Kinderboekenambassadeur

Sinds 2013 heeft Nederland een Kinderboekenambassadeur. Hij of zij vraagt aandacht voor boeken en benadrukt dat (voor)lezen een verschil kan maken in het leven van jonge mensen.