Harry Potter Dag

Het is 20 jaar geleden dat het eerste Harry Potter-boek in Nederland uitkwam. Vele delen volgden. De boeken over de jonge tovenaar gaan over magie, over het gevecht tussen goed & kwaad en bovenal over de kracht van vriendschap. Daarom sluit het museum de Kinderboekenweek – die dit jaar over vrienden gaat – af met een Harry Potter Dag. Voor tovenaarsleerlingen van alle leeftijden!

Harry Potter Quiz

Weet jij alles van Harry Potter en zijn vrienden? Alle boeken verslonden, films gezien? Ben jij een echte Hogward-wizard? Schuif aan bij de Harry Potter Quiz en verbluf ons met je kennis! Ga jij er met die mooie prijs vandoor?

Wanneer:   zondag 14 oktober
Aanvang: 13 uur en 14 uur
Leeftijd: 6+


Workshop Toverstok maken

Als echte Potter-fan heb je natuurlijk een toverstok nodig. Hoe kun je anders je toverspreuken goed toepassen? Voor je stok hoef je niet naar Olivander: Maker van Exclusieve Toverstokken sedert 382 voor Christus aan de Wegisweg. Je maakt hem gewoon zelf in het Verhalenlab. Wat denk je? Zal je stok jou vinden….?

 

Harry Potter Photobooth

Tover jezelf om tot Harry, Ron of Hermelien in de Harry Potter Photobooth. Ontdek met de Sorteerhoed bij welke afdeling je hoort en ga in stijl op de foto!

Tip 

Kom je naar de Harry Potter Dag? Bezoek dan ook de NS Kinderboekenruil op Den Haag Centraal. Direct naast het museum. 

Winactie!

Fan van Harry Potter? Dan is deze winactie echt wat voor jou! Maak een Boekfilmpje in de Kinderboekenambassae en maak kans op een Harry Potter-reis!