Vriendschap

Kom deze herfst naar het Kinderboekenmuseum en deel lief en leed! Het museum staat in oktober in het teken van vrienden. Van hartsvrienden, BFFs, matties en bloedbroeders. 

Met vrienden kun je lachen, huilen, stoeien, de hemel bestormen of de wereld veranderen. Zonder vrienden ben je nergens. Wat is Jip zonder Janneke, Vos zonder Haas, Kikker zonder zijn Vriendjes? In veel verhalen is vriendschap een belangrijk thema. Niet vreemd dus dat het museum, aansluitend bij het thema van de Kinderboekenweek, deze oktober vrienden centraal zet.


Harry Potter Dag

Kom 14 oktober naar de Harry Potter Dag en sluit de Kinderboekenweek af met magisch leuke activiteiten over de kracht van vriendschap!

 

Pim & Pom Dag

Fan van Pim & Pom van Mies Bouhuys en Fiep Westendorp? Het museum brengt 20 oktober een Pim & Pom Dag rondom deze twee ondeugende vrienden.

 

Verhalendame

In de herfstvakantie vertelt onze Verhalendame je de mooiste verhalen over vriendschap. Schuif aan en droom weg.

 

Workshop Malkanderspiegels maken

Ken jij het Malkanderspiegelspel in de tentoonstelling Papiria van het Kinderboekenmuseum? Dit is gebaseerd op het bekende verhaal van Otje van Annie M.G. Schmidt. In dit verhaal kan Otje haar vader en beste vriend Tos zien als ze niet samen zijn. De hele maand oktober maak je in het Verhalenlab van het museum je eigen Malkanderspiegel. Kom langs en laat zien wie jouw beste vriend is!

Praktische informatie

Deze activiteiten zijn gratis voor de bezoekers van het Kinderboekenmuseum; voor de Pim & Pom-voorstelling geldt een toeslag van € 2,50.

In de herfstvakantie is het Kinderboekenmuseum ook op maandag 15 en maandag 22 oktober geopend. 

WinWinWinactie!

Een goed boek is als een vriend voor het leven. Heb jij zo'n boek? Vertel er over in een Boekfilmpje en maak kans op een reis naar de Harry Potter Experience in Engeland of één van de andere leuke prijzen!