Lief en leed

Kom deze herfst naar het Kinderboekenmuseum en deel lief en leed! Het museum staat in oktober in het teken van vrienden. Van hartsvrienden, BFFs, matties en bloedbroeders. 

Met vrienden kun je lachen, huilen, stoeien, de hemel bestormen of de wereld veranderen. Zonder vrienden ben je nergens. Wat is Jip zonder Janneke, Vos zonder Haas, Kikker zonder zijn Vriendjes? In veel verhalen is vriendschap een belangrijk thema. Niet vreemd dus dat het museum, aansluitend bij het thema van de Kinderboekenweek, deze oktober vrienden centraal zet.


Harry Potter Dag

Het is 20 jaar geleden dat het eerste Harry Potter-boek in Nederland uitkwam. Vele delen volgden. De boeken over de kleine tovenaar gaan over magie, over het gevecht tussen goed & kwaad en bovenal over de kracht van vriendschap. Op 14 oktober organiseert het museum een Harry Potter Dag, vol met betoverend leuke activiteiten!

 

Pim & Pom Dag

Pim & Pom van Mies Bouhuys en Fiep Westendorp zijn dikke vrienden. Ook fan van deze twee ondeugende katten? Kom dan 20 oktober naar de Pim & Pom Dag en geniet onder meer van een muzikale voorstelling. Natuurlijk is het duo zelf ook van de partij!

 

Verhalendame

In de herfstvakantie vertelt onze Verhalendame je de mooiste verhalen over vriendschap. Schuif aan en droom weg.


WinWinWinactie!

Een goed boek is als een vriend voor het leven. Heb jij zo'n boek? Vertel er over in een Boekfilmpje en maak kans op een reis naar de Harry Potter Experience in Engeland of één van de andere leuke prijzen!

Workshop Malkanderspiegeltjes (doorlopend)

Ken jij het Malkanderspiegelspel in onze tentoonstelling Papiria? Dit is gebaseerd op het beroemde verhaal van Otje van Annie M.G. Schmidt. In dit verhaal kan ze haar vader en beste vriend Tos zien als ze niet samen zijn. De hele maand oktober maak je in het Verhalenlab je eigen Malkanderspiegel. Laat ons zien wie jouw beste vriend is!


 

Meer informatie volgt, houd onze site in de gaten. 

Praktische informatie

Deze activiteiten zijn gratis voor de bezoekers van het Kinderboekenmuseum; voor de Pim & Pom-voorstelling geldt een toeslag van € 2,50.

In de herfstvakantie is het Kinderboekenmuseum ook op maandagen geopend.