Docentendag 2018

Op woensdag 21 maart organiseert het Kinderboekenmuseum een middag vol inspiratie en praktische tips over lezen, schrijven en leesplezier.

Met workshops en lezingen van onder anderen Charlotte Dematons, Hans en Monique Hagen en Selma Noort. Deze middag wordt speciaal georganiseerd voor docenten uit het primair onderwijs. We nodigen u van harte uit om op deze middag aanwezig te zijn. 

 

Programma:

13.00 - 14.00 inloop, mogelijkheid tot museumbezoek

14.00 - 14.15 opening

14.15 - 15.15 workshopronde 1

15.15 - 15.30 pauze

15.30 - 16.30 workshopronde 2

16.30 - 17.15 borrel en signeersessies door de schrijvers

 

Workshops:

Selma Noort - Vanuit het kind de wereld in.

Aan de hand van het veel bekroonde boek "De zee kwam door de brievenbus" laat Selma Noort zien hoe je door het gebruik van jeugdliteratuur, cultuur en geschiedenis tot leven brengt, en hoe je hiermee verder kunt werken binnen de vakken geschiedenis, aardrijkskunde en wetenschap.  

 

Hans en Monique Hagen - Poëzie voor elke dag

Bij bijzondere gebeurtenissen in het leven grijpen we vaak naar een gedicht, bij geboortes, rouw en trouw... Maar er is poëzie voor elke dag. Met een koffer vol spelletjes en spulletjes laten Kinderboekenambassadeurs Hans & Monique Hagen zien wat je allemaal kunt doen met poëzie in de klas, ze geven praktische lesideeën voor onder-, midden- en bovenbouw. 

 

Charlotte Dematons - Pop-up illustratie

Met haar penselen tovert Dematons verhalen op papier. Realistisch, dromerig, sprookjesachtig en vol detail. Ze laat zien dat de lol in de kleine dingen zit, in de gekkigheid van mensen. En wie goed kijkt, ontdekt dat op de achtergrond zich vaak nog een verhaal afspeelt. Leer met de  ogen van Charlotte Dematons kijken en maak een eigen pop-upkaart met illustratie. Leer hoe je straks de hele klas aan het illustreren en kijken krijgt! 

 

Stine Jensen - Filosoferen met kinderen
Aan de hand van haar kinderboeken geeft Stine Jensen een interactieve lezing over kinderfilosofie. Wat is filosofie en hoe breng je dit op een speelse manier in de klas? Haar boeken gaan over gevoelens, geluk, grote en kleine vragen van het leven en vragen waar alle kinderen, maar ook volwassenen zich om kunnen bekommeren: wie ben ik? Waarom voel ik wat ik voel? Natuurlijk gaan jullie ook zelf aan de slag met enkele opdrachten die je in de klas gelijk kunt toepassen! 

 

Ga vol inspiratie het voorjaar in!

Praktisch:

Aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden.

Schrijf u hier in. Wacht echter niet te lang: er is beperkt plaats.