Worden wat je wil!

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt. Van 6 t/m 31 oktober staat ‘Worden wat je wil’ centraal in het Kinderboekenmuseum. Het is dit jaar het thema van de Kinderboekenweek en waar je kun je nu beter ontdekken wat het inhoudt om schrijver te worden? In een boek kan alles! Kom vanaf 6 oktober naar het Kinderboekenmuseum en krijg tips & tricks van echte Griffel-winnaars in een nieuwe expositie over 50 jaar Gouden Griffels. In een doorlopende workshop kun je vervolgens je eigen boek maken. Verder komt de Verhalendame na anderhalf jaar eindelijk weer naar het museum om de mooiste verhalen te vertellen.

50 jaar Griffels

Al 50 jaar worden elk jaar tijdens de Kinderboekenweek de Gouden Griffels uitgereikt: dé prijs voor het allerbeste kinderboek van het afgelopen jaar. Ter ere van dit jubileum is er nu in in het Verhalenlab van het Kinderboekenmuseum een speciale Griffel-installatie te zien. Hierin leer je van o.a. Bibi Dumon Tak en Anna Woltz niet alleen meer over deze belangrijke kinderboekenprijs, maar ontdek je ook hoe jij hem zelf zou kunnen winnen! 

 

Word jij Griffel winnaar? Maak je eigen boek! 

Heb je de Griffel-installatie bekeken? In het Verhalenlab maak je de gehele maand oktober je eigen boek. Gebruik de tips&tricks van echte Griffel-winnaars en wie weet win jij over een paar jaar ook een Gouden Griffel! 

De Verhalendame

Na anderhalfjaar afwezigheid kun je deze herfstvakantie weer volop genieten van de prachtige verhalen van de Verhalendame! Van 18 tot en met 22 oktober is de Verhalendame weer van de partij. De Verhalendame zal mooie verhalen vertellen voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar én voor kinderen van 7 tot en met 13 jaar. 

10.30 uur en 11.00 uur voor 2 jaar en ouder
11.30 uur en 13.00 uur voor 7 jaar en ouder 

 

Zilveren Penselen en het Gouden Penseel

Van eerste romanaanzetten tot liefdesbrieven, van familiekiekjes tot persoonlijke agenda’s, van schrijversportretten tot dagboeken: het is allemaal te vinden in de collectie van het museum. Daarnaast beheert het museum ruim 170.000 kinderboekenillustraties. Niet vreemd dus dat het museum aan het begin van de Kinderboekenweek opent met een tentoonstelling van de winnaars van de Zilveren Penselen. Te zien is origineel werk van onder meer Floor de Goede, Annemarie van Haeringen, Noëlle Smit en Ludwig Volbeda. 

 

Museumlessen

Wil je met de klas naar het museum? Het Kinderboekenmuseum biedt speciale Kinderboekenweeklessen aan. Lees hier meer over deze lessen. 

  • Je hoeft niet te reserveren voor de extra activiteiten tijdens de Kinderboekenweek en de herfstvakantie. Voor de voorstellingen van de Verhalendame in het Verhalentheater is het tonen voor volwassenen van de CoronaCheck-app en een geldig ID kaart verplicht 

  • We raden je aan vooraf een online ticket te kopen. Zo ben je verzekerd van een plekje voor het museum! Een ticket koop je hier

  • Lees hier meer over de Kinderboekenweek