Zomertekenschool

De Zomertekenschool van het Kinderboekenmuseum opent weer zijn deuren! Dit jaar staan de illustratoren Marije Tolman en Martijn van der Linden centraal. Tijdens de Zomertekenschool leer je de fijne kneepjes van het vak in verschillende tekenworkshops. De Zomertekenschool is geopend van zaterdag 10 juli t/m zondag 5 september.

Ter gelegenheid van de twee illustratietentoonstellingen staat de Zomertekenschool van het museum in het teken van de gouden penseelwinnaars Tolman en Van der Linden. Kinderen kunnen de hele vakantie in het Verhalenlab terecht voor een fantasievolle dierenworkshop, met illustraties van Tolman en Van der Linden als uitgangspunt. Martijn van der Linden komt zelf ook naar de Zomertekenschool en geeft een exclusieve workshop. 

Illustratietentoonstelling Marije Tolman

Vol sfeer en verwondering; zo zijn de illustraties van Marije Tolman, bekend van onder meer Vosje en De Boomhut. Kenmerkend is dat ze steeds een extra laag aan een verhaal weet toe te voegen en dat ze de leegte niet schuwt, waardoor ze ruimte laat voor de verbeelding. Voor Tolman moet een tekening volmaakt zijn in onafheid. Zodra het té glad is, teken je de ziel eruit. ‘Er moet een soort raadsel in het werk intact blijven’, aldus Tolman. De tentoonstelling toont een aantal hoogtepunten uit haar werk en is te zien tot en met 5 september.

 


Illustratietentoonstelling Martijn van der Linden

Het werk van Martijn van der Linden verschijnt in vele landen en wint tal van prijzen, waaronder de Woutertje Pieterse Prijs voor Stem op de okapi en de Gouden Penseel 2016 voor Tangramkat. Van fraaie linoleumsneden tot kleurrijke en gedetailleerde illustraties; Van der Linden beheerst vele technieken en als iets zijn stijl kenmerkt, is het wel afwisseling. Eigenlijk had hij verwacht een illustratiestijl te vinden die zijn handschrift zou worden, nu denkt hij dat zijn zoektocht naar steeds andere technieken en stijlen, zijn stijl is. ‘Dit is wat ik
doe: steeds iets anders. Dat houdt mijn werk spannend.’ De tentoonstelling is te zien tot en met 5 september.

Het museum is tijdens de zomervakantie van maandag tot en met zondag geopend van 09.00-17.00 uur. Extra activiteiten zijn gratis voor de bezoekers met een entreeticket. Wij vragen jullie tickets vooraf te reserveren via deze link. Zo ben je verzekerd van een entreeticket!