Kinderboekenmuseum 25 jaar

Wat een feest! Dit jaar is het 25 jaar geleden dat het Kinderboekenmuseum zijn deuren opende en dat vieren wij het gehele jaar met leuke evenementen en acties. 

Het Kinderboekenmuseum viert in 2020 zijn 25-jarig jubileum uitbundig. Om stil te staan bij alle successen, maar ook om het feest dat lezen heet te vieren, de magie van verbeelding en de kracht van verhalen. De viering startte 7 december met de opening van een spectaculaire expositie over Annie M.G. Schmidt.

 

Een ander hoogtepunt in de jubileumfestiviteiten is een speciale editie van een van de grootste succesnummers van het museum: de Kinderboekenparade, een groot en gratis kinderboekenfestival. Deze wordt gehouden op een feestdag – Hemelvaartsdag – en aansluitend bij de verjaardag van het museum staat het festival zelf ditmaal in het teken van feest. Van verjaardagen, jubilea, Suikerfeest, lichtjesfeest en allerlei andere vrolijke feesten van over de hele wereld. Op de Kinderboekenparade komen vele bekende en mindere bekende feesten samen tot één groot festijn.

 

Het festival wordt extra bijzonder omdat het museum de festivalprogrammering verrijkt met een ander succesnummer uit 25 jaar Kinderboekenmuseum: de Grote Annie Voorleesmarathon waarin het werk van Annie M.G. Schmidt centraal staat. Om deze editie nog feestelijker te maken vindt het festival op en om het Plein plaats, midden in de Haagse binnenstad. En als feestelijke afsluiting van het feestjaar brengt het museum op 19 en 20 december 2020 ook nog eens een bescheiden wintereditie van de Kinderboekenparade.

 

Maar natuurlijk komt er nog véél meer aan! Houd deze website in de gaten en hopelijk zien we je in 2020 in het Kinderboekenmuseum. 

Het Kinderboekenmuseum wordt ondersteund door een speciaal jubileumcomité. Lees meer over dit comité.