De Grote Annie Voorleesmarathon

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat het Kinderboekenmuseum zijn deuren opende en dat vieren we met een verjaardagseditie van de Kinderboekenparade. Naast het bomvolle programma met schrijversoptredens en workshops, kun je ook aanschuiven bij De Grote Annie Voorleesmarathon! Een groot eerbetoon aan de koningin van de jeugdliteratuur, die 25 jaar geleden op deze datum overleed. Haar verhalen en liedjes zijn nog altijd springlevend.

In het hart van het festivalterrein, midden op het Plein in Den Haag, vindt De Grote Annie Voorleesmarathon plaats. 12 uur lang - van 10 tot 22 uur -  worden vanaf een grote troon verhalen, versjes en liedjes uit het rijke oeuvre van Schmidt ten gehore gebracht. Gedichten als ‘Ik ben lekker stout’ en ‘Dikkertje Dap’ en klassieke liedjes als ‘Mijn opa’ en ‘Ja zuster, nee zuster’ wisselen elkaar af door de leukste voorlezers, zangers, schrijvers en andere BN'ers. Het wordt een mooie ode aan Schmidt!

Wil je hierbij zijn? Binnenkort kun je een speciaal VIP-ticket kopen voor deze voorleesmarathon. Met jouw ticket steun je het Kinderboekenmuseum, dé plek waar kinderen in hun lievelingsboek stappen en waar ze de magie van verbeelding ervaren. Waar bekende verhalen tot leven komen en iedereen zijn eigen verhaal maakt.

Kinderboekenparade

De Grote Annie Voorleesmarathon is onderdeel van de Kinderboekenparade. Een feestelijk en gratis festival midden op het Plein in Den Haag.