Kinderboekenparade

Wat een feest! Dit jaar is het 25 jaar geleden dat het Kinderboekenmuseum zijn deuren opende en dat vieren we met een verjaardagseditie van de Kinderboekenparade.

Het gratis kinderboekenfestival staat dit jaar – heel toepasselijk – in het teken van feest. Van verjaardagen, jubilea, Suikerfeest, lichtjesfeest en allerlei andere vrolijke feesten van over de hele wereld. Op de Kinderboekenparade komen vele bekende en mindere bekende feesten samen tot één groot festijn.

 

Op Hemelvaartsdag, donderdag 21 mei, geniet je op het Plein in hartje Den Haag van heel veel interactieve voorstellingen, inspirerende workshops en meet & greets met helden uit de jeugdliteratuur. Ook dit jaar strikten we weer de leukste schrijvers en illustratoren om met het museum een feestje te bouwen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Paul van Loon, Tosca Menten en Jacques Vriens? Kom langs en vier met ons het feest dat lezen heet!

Let op: de Kinderboekenparade vindt dit jaar plaats in hartje Den Haag: op en om het Plein.

De Grote Annie Voorleesmarathon

Bijzonder onderdeel van de Kinderboekenparade is dit jaar De Grote Annie Voorleesmarathon, een ode aan de koningin van de jeugdliteratuur Annie M.G. Schmidt.