Annie M.G. Schmidtlezing

De Annie M.G. Schmidtlezing is vanwege de corona-maatregelen verplaatst naar 2021. Binnenkort volgt meer informatie over de nieuwe datum. Bezoekers die reeds een kaartje gekocht hebben, ontvangen persoonlijk meer informatie per e-mail. 

 

Op woensdagavond 13 mei houdt Koos Meinderts de Annie M.G. Schmidtlezing 2020. In het Kinderboekenmuseum zal hij zijn visie geven op actuele ontwikkelingen in de kinder- en jeugdliteratuur. De titel van zijn lezing luidt: Het land waar grote mensen wonen.

 

Koos Meinderts debuteerde in 1983 met Mooi meegenomen en inmiddels heeft hij ruim vijftig titels op zijn naam staan. Hij schrijft voor alle leeftijden, van prentenboeken tot romans voor volwassenen, van gedichten tot theater- en liedteksten. Met zijn poëtisch en humoristisch werk ontroert hij en zet hij menig lezer aan tot denken. Meinderts’ werk werd vele malen bekroond, zo kreeg hij de Boekenleeuw voor De zee zien en de Gouden Griffel voor Naar het noorden. Het lied ‘Terug bij af’ dat hij met Harrie Jekkers schreef, kreeg in 1991 de Annie M.G. Schmidt-prijs en in 2012 ontving hij de Willem Wilminkprijs voor het lied ‘Maite Maria’. In 2019 ging de film De Club van Lelijke Kinderen in première, gebaseerd op zijn gelijknamige kinderboek.

 

De Annie M.G. Schmidtlezing, voor het eerst gehouden in 2000, is een begrip in de wereld van het kinderboek. Elk jaar geeft een gelauwerd schrijver op persoonlijke wijze zijn visie op de (studie van de) kinder- en jeugdliteratuur.

 

 

 

De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting IBBY-Nederland en mede mogelijk gemaakt door Stichting Lezen en het Nederlands Letterenfonds.

 

 

 

illustratie: Annette Fienig

 

De lezing begint om 20 uur. Na afloop wordt een drankje aangeboden. Toegang is € 10, incl borrel.

Tip!

De lezing zal net als de vorige editie integraal te beluisteren zijn in een speciale editie van De Grote Vriendelijke Podcast. Luister hier de lezing die Marjolijn Hof  in 2019 hield terug.
Benieuwd naar eerdere lezingen? Je leest ze hier