Verhalenreis

Fiets, auto, vliegtuig: ze brengen je naar de mooiste bestemmingen. Maar niets vervoert je beter dan een mooi verhaal. Sla een boek open en je bent in een klap in een andere wereld. Niet gek dus dat het museum, aansluitend bij het thema van de Kinderboekenweek deze oktober in het teken staat van reizen. Ga jij mee op avontuur langs de mooiste verhalen van over de hele wereld?

Koos Meinderts

Van Afrika tot Azië, Koos Meinderts neemt je zaterdag 12 oktober mee de wereld over met de leukste liedjes uit zijn boek De liedjesatlas. Ook vertelt hij van de spannende reis die de hoofdpersoon uit De man met zeegroene ogen maakt.

 

Jacques Vriens

Kom 13 oktober naar het Kinderboekenmuseum en sluit de Kinderboekenweek af met rasverteller Jacques Vriens. Hij vertelt en speelt de leukste sprookjes, avontuur verzekerd!

 

Verhalendame

In de herfstvakantie, van 12 t/m 27 oktober, neemt onze Verhalendame je in haar verhalenreis mee naar verre oorden. Schuif aan en laat je vervoeren.

 

Workshop Groeten uit…

Heel oktober maak je in het Verhalenlab een gi-ga-gantische ansicht over jouw droomreis. Bedenk de mooiste avonturen en pen ze neer met speciale letters.

Praktische info

Deze activiteiten zijn gratis voor de bezoekers van het Kinderboekenmuseum.

In de herfstvakantie is het Kinderboekenmuseum ook op maandag 14 en maandag 21 oktober geopend. 

Verder reizen

Ook de tentoonstellingen van het museum zijn reizen op zich. Stap in het land van Kikker of spring bij Spuit Elf in de brandweerauto. Bezoek het literaire luilekkerland Papiria voor een onderonsje met Beentjes uit de Griezelbus en ontdek wat hoort bij de Schippers van De Kameleon. Vergeet ook niet je eigen paspoort te halen in onze Kinderboekenambassade!