Zomertekenschool

‘Als ik m’n penseel in een mooie kleur doop, dan bouw ik m’n eigen feestje’, zei Sieb Posthuma (1960-2014). Jarenlang was hij een van de meest toonaangevende en veelzijdige illustratoren van Nederland. Zijn werk blinkt uit in originaliteit, expressiviteit, sfeer én humor, zijn tekeningen spatten van het papier af. Het Kinderboekenmuseum brengt een ode aan de illustrator en schrijver, die onder meer bekend is van Rintje, Aadje Piraatje en Mr Finney. De gehele zomervakantie staat in het teken van zijn werk. 

Muzikale vertelvoorstelling Aadje Piraatje

Op zondag 11 augustus komt Aadje Piraatje naar het museum. Kom je ook naar deze vrolijke voorstelling? Lees dan snel verder en reserveer je plekje. 

Masterclass op de woensdag


Voor wie tips en trucs wil van een echte pro: deze Zomertekenschool geven echte kunstenaars masterclasses tekenen. Geïnspireerd op het werk van Sieb Posthuma. 

Doorlopende workshop De Draad van Alexander

"Alexander had een draad. Waar hij ook ging, zijn draad trok hij met zich mee. je kon ermee buigen… duwen… krullen…vouwen…trekken…knippen en knijpen…" Welk kunstwerk maak jij uit één draad? Schuif de gehele zomervakantie aan bij deze doorlopende workshop.
Wanneer: 6 juli tot en met 1 september
Leeftijd: Alle leeftijden 

Doorlopende workshop Maak een vriendje voor Aadje Piraatje

Als je lang op zee bent, dan ben je het liefst met je vrienden! Bedenk jij voor Aadje Piraatje nieuwe vrienden? Teken met de leukste materialen de nieuwe vrienden van Aadje. 
Wanneer: 6 juli tot en met 1 september
Leeftijd: Alle leeftijden 

Gratis


De extra activiteiten zijn gratis op vertoon van een geldig entreebewijs. Reserveer wel tijdig je plekje voor de voorstelling of een van de workshops.

 

 

Ook op maandag


De deuren van de Zomertekenschool zijn de hele vakantie geopend. Ook op maandag! Je kunt het museum bezoeken op maandag t/m zondag van 10.30 tot 17.00 uur

Nu te zien

Sieb Posthuma - In beeld

Lees meer