Wat was er eerst?

Illustraties in kinderboeken zijn vaak de eerste kennismaking met beeldende kunst. Het Kinderboekenmuseum hangt vol met spannende, ontroerende en grappige illustraties. 

In deze les kruipen leerlingen in de huid van de illustrator en gaan na welk fragment uit een tekst er in beeld gevangen is. Heeft de illustrator dit letterlijk gedaan of juist gebruikgemaakt van zijn fantasie? Hoe werken schrijver en illustrator samen? Is er eerst tekst en volgt daarbij een illustratie of andersom? Uiteraard gaan de leerlingen zelf aan de slag. Ze stappen in de rol van illustrator door tekenopdrachten uit te voeren en bedenken hun eigen verhalen bij illustraties.

 

Cultuurmenu

De les Wat was er eerst? is onderdeel van het Cultuurmenu, een Haags erfgoededucatieproject waarin achttien musea en erfgoedinstellingen lessen aanbieden.

Mocht u als Haagse school geïnteresseerd zijn in het Cultuurmenu, dan kunt u contact opnemenmet het Bureau Cultuurmenu. Voor scholen buiten de regio Den Haag is deze les rechtstreeks te boeken bij ons museum.

Vooraf reserveren is noodzakelijk voor de educatieve programma's! Voor meer informatie en reserveringen kunt u contact opnemen via groepsbezoek@kinderboekenmuseum.nl of 070 - 333 9631.

Aantal leerlingen
maximaal 30


Duur
75 minuten


Kosten
€4,00 per leerling, begeleiding gratis


Werkvorm
klassikaal en in groepjes


Voorbereiding
Geen voorbereiding nodig