Kinderboekenparade 2019

Tijdens de Kinderboekenparade 2019 in en om het Kinderboekenmuseum genoten jong en oud van voorstellingen, workshops en meet & greets met helden uit de jeugdliteratuur. Ze waren bovendien getuige van het tot Kinderboekenridder slaan van Paul van Loon.

De Kinderboekenparade stond dit keer in het teken van de geschiedenis. Verleden, heden en toekomst kwamen samen. Bekende schrijvers en illustratoren, zoals Jozua Douglas, Mylo Freeman, Tosca Menten, Philip Hopman en Harmen van Straaten, namen de kinderen mee op tijdreis. Van Egypte naar de ruimte en van Middeleeuwse ridders naar een kijkje in de toekomst. Er werd volop getekend, geluisterd en meegedaan aan activiteiten op deze prachtige zomerdag.

 

Kinderboekenridder

Aan het begin van het festival arriveerden per koets Willem van Oranje en Anna van Bueren om de bekende kinderboekenschrijver Paul van Loon tot Kinderboekenridder te slaan. Met deze ceremoniële functie wordt zijn verdienste benadrukt voor de jeugdliteratuur. Al decennialang heeft hij vele kinderen leesverslingerd gemaakt.