Kinderboekenparade 2018

‘Het is juist fijn om anders te zijn. Gewoon is zo gewoon,’ schrijft Paul van Loon. Daarom stond de Kinderboekenparade – gehouden in en om het Kinderboekenmuseum – in 2018 in het teken van verhalen die laten zien hoe bijzonder gewoon is en hoe gewoon bijzonder. 

Tijdens de Kinderboekenparade kon iedereen van alles beleven en zelf doen. Zo stond Tosca Menten garant voor een knotsgek optreden en trakteerde Paul van Loon op een muzikale voorstelling over rare snuiters. Bezoekers genoten van wonderlijke gedichten van Ted van Lieshout, doken met Sjoerd Kuyper in nieuwe werelden en luisterden naar Milja Praagman die vertelde over het lammetje dat eigenlijk een varken is. Verder kon men onder meer aanschuiven bij bijzondere workshops door Mylo Freeman, Maryam Hassouni of Marije Tolman, gaf Niki Smit 100% eigenwijze fashiontips en introduceerde Stine Jensen haar publiek in de wereld van de filosofie.

Bijzonder onderdeel van de Kinderboekenparade was de officiële ingebruikneming van de Kinderboekenambassade, die vond uiteraard plaats in aanwezigheid van de Kinderboekenambassadeurs Hans & Monique Hagen.

Lezen met andermans ogen

Het Kinderboekenmuseum sloot met de Kinderboekenparade op speelse wijze aan bij Lees met andermans ogen, een landelijke campagne van de Leescoalitie over diversiteit en de verbindende kracht van verhalen.