Heerlijk huiveren deze herfst!

De dagen waren kort, buiten was het guur: herfst! Aansluitend bij het thema van de Kinderboekenweek stond het Kinderboekenmuseum de hele maand oktober én november vol van spannende activiteiten. Heerlijk huiveren!

Schrijvers en een illustrator op bezoek!
Deze herfst genoot je bij ons van gruwelijk goede optredens van bekende schrijvers. Vibeke Roeper vertelde 8 oktober alles over scheurbuik, muiterij en andere VOC-gruwelijkheden, Vivian den Hollander bracht 15 oktober de muzikale voorstelling Lekker nooit niet bang en Harmen van Straaten gaf 22 oktober de tekenworkshop Grote Griezels. Tosca Menten, Jozua Douglas en Manon Sikkel zijn samen De Lachende Zaag. Het trio kwam 5 november naar het  museum met de voorstelling Gruwelijk Grappige Griezelverhalen. Op 26 november sloot niemand minder dan Jacques Vriens onze huiveringwekkende herfst af met een superspannende voorstelling.

 

Verhalendame
Natuurlijk was onze Verhalendame van de partij! Zij trakteerde op een huiveringwekkende Verhalenshow met de grimmigste verhalen, naar de sprookjes van de gebroeders Grimm. Ook voor de allerkleinsten had onze Verhalendame de mooiste verhalen. Spannend hoeft niet eng te zijn!  

 

Wild woeste workshop!
De hele periode liet je je fantasie de vrije loop in de huiveringwekkende workshop en werden er vele mooie monsters gemaakt. De monsters dansten, zweefden en slopen voor een decor dat Carl Hollander lang geleden maakte voor de superspannende tv-serie De vloek van Woestewolf.