ABC met de dieren mee

Van Nijntje en Elmer tot Keepvogel: in ABC met de dieren mee ontmoeten kinderen al klimmend, klauterend en vooral spelend de leukste kinderboekenbeesten.

De route door ABC met de dieren mee leidt niet alleen langs alle letters van het alfabet, maar ook langs oude en nieuwe bekenden, waaronder Pim en Pom, en Kikker. Van de E van Eten als Rupsje Nooitgenoeg tot de Z van Ziezo, tijd voor Nachtpannenkoeken!

Spring met Kleine IJsbeer via de letter-ijsschotsen naar de iglo en kruip door het hol van Vos en Haas. Met Kleine Ezel ga je op zoek naar verborgen letters en Spuit Elf heeft hulp nodig met het blussen van de brand. En wie zit daar verstopt? Is dat Dikkie Dik....?

De speelse tentoonstelling is een feest van herkenning en tegelijk een avontuur vol nieuwe ontdekkingen. En spelenderwijs ontdekken kinderen letters, klanken en rijmwoorden. En het plezier van (voor)lezen.

• De leukste kinderboekenbeesten
  • Leer spelenderwijs het alfabet
  • Ontdek en beleef

Dit zeiden bezoekers over het Kinderboekenmuseum:

Menno (39) uit Delft

Wat een geweldig museum! Zelfs voor hele jonge kinderen (onze jongste is net 2) is het een fantastische belevenis. En ook de verdieping voor de wat oudere kinderen was een groot succes. We zijn er úren zoet geweest, dat zegt genoeg.

Soraya (31) uit Den Haag

Wat een fantastisch leuke belevenis voor mijn zoontje van bijna 2. Genoten bij kikker en bij het ABC van de glijbaan die daar stond. Ook de brandweerauto was een grote hit. We komen zeker nog eens.