ABC met de dieren mee

Van Nijntje en Elmer tot Keepvogel: in ABC met de dieren mee ontmoeten kinderen al klimmend, klauterend en vooral spelend de leukste kinderboekenbeesten.

De route door ABC met de dieren mee leidt niet alleen langs alle letters van het alfabet, maar ook langs oude en nieuwe bekenden, waaronder Pim en Pom, en Kikker. Van de E van Eten als Rupsje Nooitgenoeg tot de Z van Ziezo, tijd voor Nachtpannenkoeken!

Spring met Kleine IJsbeer via de letter-ijsschotsen naar de iglo en kruip door het hol van Vos en Haas. Met Kleine Ezel ga je op zoek naar verborgen letters en Spuit Elf heeft hulp nodig met het blussen van de brand. En wie zit daar verstopt? Is dat Dikkie Dik....?

De speelse tentoonstelling is een feest van herkenning en tegelijk een avontuur vol nieuwe ontdekkingen. En spelenderwijs ontdekken kinderen letters, klanken en rijmwoorden. En het plezier van (voor)lezen.

• De leukste kinderboekenbeesten
  • Leer spelenderwijs het alfabet
  • Ontdek en beleef

Dit zeiden bezoekers over het Kinderboekenmuseum:

Jeroen (44) uit Hoofddorp

Super leuk museum en ideaal uitje voor het hele gezin. Het spreekt tot de verbeelding en de kinderen beleven de kinderverhalen nu zelf!

Lisanne (19) uit Utrecht

Heel erg leuk bedacht en ingericht. Alle activiteiten zijn afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen. Ik ben er met mijn opleiding (PABO) heen geweest, en wij waren allemaal enthousiast!