Vrijwilligers educatie gezocht

vrijdag 13 oktober 2017

Gezocht: vrijwilliger Educatie Kinderboekenmuseum

Achtergrond:
In het Kinderboekenmuseum ontdekken, beleven en maken kinderen de mooiste verhalen. Leren, beleven en doen staan in het museum centraal. Alle tentoonstellingen en workshops van het museum stimuleren de eigen fantasie en wakkeren plezier in lezen en creatief schrijven aan.

Het museum heeft een divers lesprogramma voor basisscholen en het voortgezet onderwijs. De lessen sluiten aan bij de drie vaste tentoonstellingen; de tentoonstelling Ik ben Kikker en de tentoonstelling ABC met de dieren mee voor kinderen van 3 t/m 6 jaar en de tentoonstelling Papiria voor kinderen van 7 t/m 13 jaar. Daarnaast worden regelmatig themalessen aangeboden.

De organisatie vraagt:
Het museum is per direct op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het museum willen helpen bij de verschillende lessen. Samen met een museumdocent ontvang je de klassen en begeleid je de leerlingen tijdens de lessen. Ben je bekend met het begeleiden van kinderen en in staat om orde te houden? Heb je affiniteit met jeugdliteratuur? Dan zoeken we jou.

De organisatie biedt:
Leuke en inspirerende werkomgeving, veel blije kinderen en leerkrachten en vrijwilligersvergoeding. Werktijden: In overleg. Afhankelijk van beschikbaarheid en lesplanning, vooral doordeweeks.

Activiteitensoort:
Onderwijsassistent

Wanneer u geïnteresseerd bent in de functie, kunt u uw motivatiebrief met CV per mail sturen aan Anouk van Dijk, coördinator Educatie: anouk.vandijk@stichtingnll.nl. Nadere informatie kunt u van maandag t/m donderdag inwinnen bij Anouk van Dijk op 070-3339606.

Lees hier de volledige vacature.