Kinderdirecteur

woensdag 17 mei 2017

Leve Eva Koning (11)! Zij is de nieuwe Kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum. Eva won woensdag 17 mei de 24e landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd en mag zich niet alleen een jaar lang Voorleeskampioen noemen, maar ook kinderdirecteur. De dolgelukkige winnaar kon het mooie nieuws bijna niet geloven. 'Ik weet niet wat ik moet zeggen, omdat ik zo verbaasd ben', reageerde de kersverse directeur vlak na haar uitverkiezing.

Eva ontving de bronzen voorleestrofee uit handen van Jan Dirk Pesman, voorleeskampioen van 2016 en voormalig Kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum. Tijdens de finale las ze voor uit Spinder van Simon van der Geest. 'Eva betrok het publiek bij haar verhaal door goed de zaal in te kijken en haar toon aan te passen aan wat ze voorlas', zo sprak de jury bestaande uit Hans Hagen, Mirjam Oldenhave, Tamara Seur en Thijs Goverde.

De Brabantse kampioen is de zesde Kinderdirecteur van het museum. Ze heeft een belangrijke rol bij de start van tentoonstellingen en evenementen en zal erop toezien dat het Kinderboekenmuseum leuke dingen organiseert voor kinderen t/m 13 jaar.

Foto's: Jørgen Koopmanschap

De Nationale Voorleeswedstrijd is een jaarlijkse wedstrijd voor de groepen zeven en acht van de basisschool. De organisatie wil met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat (voor)lezen niet alleen belangrijk, maar ook leuk is.