Virtual reality-tentoonstelling

26-01-2017

Virtual reality-tentoonstelling

In een gedicht kruipen en dit beleven met je zintuigen? Het kan vanaf 29 januari in de bijzondere tentoonstelling Als we in woorden voelen. Dit is niet zo maar een tentoonstelling, het is een poëtische virtual-reality-ervaring. Hoe vet is dat?!

Stap in de tentoonstellingsruimte en neem plaats. De Oculus Rift – een virtual-reality-bril – dompelt je onder in de virtuele wereld. Even ben je alleen nog maar ogen en gedachten. Een paar minuten lang beleef je in woord en beeld de virtual-reality-installatie ‘Zonder Handen’. Het is alsof je in een 3D-verhaal stapt, een andere werkelijkheid binnen, terwijl je zweeft en je lijf achterblijft in de tentoonstellingsruimte....

De tentoonstelling
Als we in woorden voelen is gemaakt rondom de installatie 'Zonder Handen', van dichter Micha Hamel en beeldend kunstenaar Demian Albers. De virtual-reality-installatie werd mogelijk gemaakt door het Letterenfonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

 

ABC met de dieren mee

Van Nijntje tot Kleine Ezel: in de tentoonstelling ABC met de dieren mee ontmoet je al klimmend, klauterend en vooral spelend de leukste kinderboekenbeesten.

Lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!Verzenden »

Illustratie: Charlotte Dematons