Docentendag

08-02-2017

Docentendag
Geef je les in het basisonderwijs en wil je vol inspiratie het voorjaar in? Kom dan op woensdag 15 maart naar de docentendag. Een middag met lezingen en workshops waarin lezen, het stimuleren van leesplezier en praten over kinderboeken centraal staat. Bezoek de tentoonstellingen van het museum en praat na afloop bij met vakgenoten. 

Programma:

13.00 - 14.00 inloop, mogelijkheid tot museumbezoek

14.00 - 14.15 opening

14.15 - 15.15 workshopronde 1

15.15 - 15.30 pauze

15.30 - 16.30 workshopronde 2

16.30 - 17.15 borrel en signeersessies door de schrijvers


Praktisch:
Er zijn geen kosten verbonden aan de docentendag van het Kinderboekenmuseum. Aanmelden kan via deze link. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt!


Workshops & Lezingen:

 • Rindert Kromhout 
  Rindert Kromhout stelt in zijn lezing verhalen en tekeningen centraal die buiten de verwachte lijnen gaan. Aan de hand van zijn eigen werk vertelt hij wat je met een boek kunt doen om de verbeelding van kinderen te prikkelen.

 • Marijke Liefting 
  In de workshop van Marijke Liefting draait het om de combinatie van boeken en beeldende vorming. Hoe bedenk je teken- of handvaardigheidslessen naar aanleiding van een boek? Wanneer voldoet een les aan ontdekkend leren? Hoe stimuleer je je eigen creativiteit? En waarom is het voor kinderen belangrijk om naast lezen ook op een andere manier met boeken bezig te zijn?

 • Jan Paul Schutten      


  ‘Lezen is denken met andermans hoofd'. Kinderboeken-ambassadeur Jan Paul Schutten gaat in een lezing in op het belang van lezen en het vinden van het juiste boek. Elk jaar komen er meer dan 2000 nieuwe boeken bij. Grappige boeken. Spannende boeken. Mooie Boeken. Over hónderden onderwerpen, in tientallen genres, moeilijk en makkelijk. Voor élk kind is er dus wel een boek. Maar hoe vind je het juiste boek bij het juiste kind?

 • Janneke Schotveld 
  De schrijfster van het Kinderboekenweekgeschenk 2017 staat garant voor een goed gevulde, boekenminnende, leerzame en vrolijke lezing met doe-opdracht. Ze vertelt hoe ze van ‘Superjuffie’ schrijfster is geworden, gaat in over haar werk als Schoolschrijver en geeft praktische tips voor creatief schrijven met kinderen.

 

ABC met de dieren mee

Van Nijntje tot Kleine Ezel: in de tentoonstelling ABC met de dieren mee ontmoet je al klimmend, klauterend en vooral spelend de leukste kinderboekenbeesten.

Lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!Verzenden »

Illustratie: Charlotte Dematons