Text/HTML

ABC met de dieren mee

Van Nijntje en Elmer tot Keepvogel: in ABC met de dieren mee ontmoeten kinderen al klimmend, klauterend en vooral spelend de leukste kinderboekenbeesten. De route door ABC met de dieren mee leidt niet alleen langs alle letters van het alfabet, maar ook langs oude en nieuwe bekenden, waaronder Pim en Pom, en Kikker. Van de E van Eten als Rupsje Nooitgenoeg tot de Z van Ziezo, tijd voor Nachtpannenkoeken!

Spring met Kleine IJsbeer via de letter-ijsschotsen naar de iglo en kruip door het hol van Vos en Haas. Met Kleine Ezel ga je op zoek naar verborgen letters en Spuit Elf heeft hulp nodig met het blussen van de brand. En wie zit daar verstopt? Is dat Dikkie Dik....?

De speelse tentoonstelling is een feest van herkenning en tegelijk een avontuur vol nieuwe ontdekkingen. En spelenderwijs ontdekken kinderen letters, klanken en rijmwoorden. En het plezier van (voor)lezen.

De vaste tentoonstelling ABC met de dieren mee is geschikt voor kinderen van 2 t/m 6 jaar.

Meer informatie over museumlessen in ABC met de dieren mee

Kikker

Kikker en zijn Vriendjes hebben een vast onderkomen in het Kinderboekenmuseum. De vrolijke tentoonstelling Kikker nodigt uit tot spel en prikkelt de fantasie.

De tentoonstelling ABC met de dieren mee wordt
mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818, Fonds 21, De Versterking, VSB Fonds en Stichting Zabawas.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Verzenden »

Illustratie: Charlotte Dematons