Educatieve programma's

Algemeen

In het Kinderboekenmuseum in Den Haag maken kinderen spelenderwijs kennis met jeugdliteratuur. Leren, beleven en doen staan bij een museumbezoek centraal. Alle tentoonstellingen en workshops van het museum stimuleren de eigen fantasie en wakkeren plezier in lezen aan. Naast rondleidingen voor diverse doelgroepen verzorgt het museum ook museumlessen voor het primair- en voortgezet onderwijs. Klik hier voor een overzicht of download de educatiefolder met het volledige lesprogramma.  De lessen zijn behalve leerzaam ook spannend en verrassend. Niet alleen voor leerlingen, maar zeker ook voor docenten!

Leesplan
Wilt u als school structureel werken aan meer leesplezier en leesvaardigheid? Kijkt u dan eens op Leesplan.nl. De site biedt u naast informatie over (na)scholing en leesprojecten, alle handvaten om een doordacht leesplan op te stellen. En allerlei praktische tips waarmee u direct aan de slag kunt.  

Kijkje nemen?
Wilt u weten of het Kinderboekenmuseum een bezoekje met uw leerlingen waard is? U en een collega zijn van harte welkom om langs te komen en een kijkje te nemen. Gratis! U kunt zich uiterlijk een week voor uw komst aanmelden bij Maud van Tongeren.

Reserveren
Let op: Vooraf reserveren is noodzakelijk voor de educatieve programma's! Voor meer informatie en reserveringen kunt u contact opnemen met Lucienne Peeters: via groepsbezoek@kinderboekenmuseum.nl  of 070-3339631. Bij annulering van een les binnen één week voor uw bezoek zijn wij genoodzaakt een standaardbedrag van € 50 in rekening te brengen.

Papiria

Help jij Inktvraat te verslaan? Je krijgt hulp van bekenden als Dolfje Weerwolfje, Minoes en Pippi Langkous. Vanaf 7 jaar.

Lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!Verzenden »

Illustratie: Charlotte Dematons